Friday, 30 September 2016 08:25
Version in Serbian only

26.11.2008Служба Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности поводом јучерашњег Саопштења Вишег јавног тужилаштва у Београду, у коме се наводи да је то тужилаштво поступило по налогу Повереника и да је тражиоцу доставило информације о броју предмета као и имену и презимену поступајућег тужиоца који води поступак поводом рушења објеката у Херцеговачкој улици у Београду (случај „Савамала"), те да је о томе наводно обавестила и Повереника, ради коректног и објективног информисања јавности, саопштила следеће чињенице:

 
Thursday, 29 September 2016 09:10
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упутио је Републичком јавном тужиоцу писмо у коме упозорава на то да непоступање Вишег јавног тужилаштва у Београду по решењу Повереника којим је наложио достављање тражиоцу информацијa "из којих се може сазнати број предмета као и име и презиме поступајућег тужиоца који води поступак поводом рушења објеката у Херцеговачкој улици у Београду (случај „Савамала")", представља непоштовање закона и кажњив прекршај.

 
Wednesday, 28 September 2016 10:47
Version in Serbian only

Данас је у Београду у организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Mисије OEBS у Србији, Коалиције за слободу приступа информацијама, Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије уз учешће великог броја представника медија, удружења грађана, органа власти, као и чланова дипломатског кора, одржан скуп посвећен обележавању Међународног дана права јавности да зна, 28. септембар. Скупу су се обратили: Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Саша Јанковић, заштитник грађана и шеф кабинета Амбасадора Мисије OEBS у Србији, гдин Ђовани Габаси.

На скупу су представљени публикација "V - Слободан приступ информацијама – Ставови и мишљења Повереника" и Платформа за израду информатора о раду органа јавне власти.

Поводом обележавања Међународног дана права јавности да зна, повереник Родољуб Шабић је изјавио:

 
Monday, 26 September 2016 08:52
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности оценио је да Саопштење Комуналне полиције Града Београда од 25. 9. 2016. године под називом "Све радимо по закону" (у коме се Упозорење Повереника након спроведеног поступка надзора поводом недозвољеног снимања грађана или припадника полиције приказује сасвим нетачно) представља неодговоран покушај дезинформисања јавности.

Потпуно је неприхватљиво да Комунална полиција поступак надзора које је Повереник спровео у складу са законом и Упозорење које је том приликом упутио оцењује као "тенденциозно" и поред чињеница које су утврђене од стране овлашћених лица Повереника и констатоване у Записнику који је потписао представник Комуналне полиције.

 
Thursday, 22 September 2016 10:25
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности након спроведеног поступка надзора над применом Закона о заштити података о личности, од стране Комуналне полиције Града Београда (као унутрашње организационе јединице у саставу јединственог органа Градске управе Града Београда), упутио је писмо градоначелнику Београда.

У прилогу писма повереник је градоначелнику доставио Упозорење упућено Комуналној полицији којим указује на уочене неправилности и налаже јој да га у року од 15 дана обавести о мерама и активностима које ће предузети ради њиховог отклањања.

 

model-zakona-baner-eng

Statistics

 • Version in Serbian only

  Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

  на дан 30.9.2016.

  У ПРОЦЕДУРИ: 4.339

  ОБРАЂЕНО: 44.997

  Read more...

centralni-registar-baner-eng

portal-otvorenih-podataka-eng


konkurs-baner-cir

ADDRESS BOOK

CONTACT

Address book of the highest national authorities and selected non-governmental NGOs.

Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection

15, Bulevar kralja Aleksandra str, Belgrade 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs