petak, 27 maj 2016 10:07

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštenje Grada Novog Sada kojim se Poverenik poziva "da se ponaša u skladu sa svojom funkcijom i da zaista štiti interese svih građana republike", a Povereniku imputira da je iznošenjem neistinitih informacija naneo Novom Sadu štetu, ocenjuje kao doslovno neverovatan, a sasvim providan pokušaj obmanjivanja javnosti.

 
sreda, 25 maj 2016 09:02

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u pismu upućenom Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu zahtevao je da to ministarstvo, kao nadležno za nadzor nad primenom Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i Zakona o lokalnoj samoupravi, sprovede postupak nadzora u 11 lokalnih samouprava i obezbedi primenu drugih, zakonom predviđenih mera, uključujući i pokretanje postupaka odgovornosti za kršenje zakona.

 
utorak, 17 maj 2016 10:15

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti okončao je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u gradskoj opštini Obrenovac. Postupak je pokrenut povodom izjave predsednika opštine u okviru intervuja koji je dao portalu "Insajder", da je stranoj kompaniji, potencijalnom investitoru omogućen uvid u 55.000 zdravstvenih kartona građana, odnosno analiza podataka, po zakonu naročito osetljivih, sadržanih u tim kartonima.

Izričita izjava "onda su analizirali svih 55.000 zdravstvenih kartona" s pravom je izazvala uznemirenje i reakcije javnosti. Ipak, u postupku nadzora, utvrđeno je da je izjava data neoprezno, odnosno neodgovorno, a da u stvarnosti nije došlo do povrede prava građana na zaštitu podataka o ličnosti.

 
ponedeljak, 16 maj 2016 09:40

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je danas Vladi Srbije zahtev kojim od Vlade traži da ona u skladu sa obavezama iz člana 28 stav 4 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i obezbedi izvršenje rešenja koje je Poverenik doneo u postupku po žalbi podnetoj protiv Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza RS i kojim je naložio davanje traženih informacija od javnog značaja.

 
sreda, 11 maj 2016 09:59

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić uputio je Skupštini grada Beograda inicijativu da jedna ulica u Beogradu dobije ime velikog i zaslužnog prijatelja naše zemlje i grada - Žorža Matea.

 

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 28.4.2016.

    U PROCEDURI: 3.970

    OBRAĐENO: 42.035

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat

portal-otvorenih-podataka

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs