petak, 25 novembar 2016 09:39

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podatka o ličnosti juče je apelovao na Vladu, kao predlagača, i na narodne poslanike da u postupku usvajanja Zakona još jednom s punom pažnjom odgovorno ocene opravdanost usvajanja predloženih zakonskih rešenja, opredeljujući se za ona kojima se željeni ciljevi mogu postići na način što manje invazivan po privatnost građana i što manje rizičan za njihove lične podatke.

 
četvrtak, 24 novembar 2016 09:35

Pred Narodnom skupštinom Republike Srbije u proceduri je Predlog zakona o stanovanju i održavanju stambenih zgrada. O rešenjima sadržanim u predlogu ovog zakona, njegovim efektima i dometima javnost se izveštava na izrazito pozitivan, afirmativan način. Međutim, Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenjuje da javnost nije dovoljno upoznata i sa potencijalno negativnim efektima koje ovaj Zakon može imati u pogledu privatnosti lica, odnosno zaštite podataka o ličnosti.

 
sreda, 23 novembar 2016 12:33

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti ocenjuje kao vrlo pozitivne informacije o tome da Direkcija za elektronsku upravu preduzima mere radi veće bezbednosti komunikacije koju građani ostvaruju preko Portala E-uprave, te da je u okviru toga pribavljen novi SSL sertifikat koji se testira i koji će u dogledno vreme biti stavljen u funkciju.

 
ponedeljak, 21 novembar 2016 10:52

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti pokrenuo je postupak nadzora nad primenom Zakona o zaštiti podataka o ličnosti u Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje (RFZO).

Neposredan povod za pokretanje postupka je pojavljivanje podataka o ličnosti maloletne osiguranice fonda i njenog zakonskog zastupnika u javnosti, prvo na društvenoj mreži Tviter objavljivanjem od strane M.Rističevića člana Upravnog odbora RFZO, a potom i u raspravi političkih neistomišljenika u Narodnoj skupštini, pa nakon toga i najširoj javnosti.

 
petak, 18 novembar 2016 09:15

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti primio je dopis Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja kojim ga ministarstvo obaveštava da je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje postupio u skladu sa upozorenjem Poverenika i izmenio procedure u vezi sa obradom podataka o ličnosti.

 

model-zakona-baner-lat

Statistika

  • Zbirni mesečni statistički podaci iz oblasti dostupnosti informacija i zaštite podataka o ličnosti

    na dan 30.11.2016.

    U PROCEDURI: 4.263

    OBRAĐENO: 46.573

    Opširnije...

centralni-registar-baner-lat

portal-otvorenih-podataka

ADRESAR

CENTRALNI REGISTAR

KONTAKT

Adrese najviših republičkih organa i pojedinih nevladinih organizacija. O Centralnom registru
Pretraga Centralnоg Registra

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti

Bulevar kralja Aleksandra 15, Beograd 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs