НасловнаСаопштења и актуелностиПОВЕРЕНИК И МИНИСТАР О АКТИВНОСТИМА У ЦИЉУ РАЗВОЈА ОТВОРЕНЕ УПРАВЕ
четвртак, 07 септембар 2017 12:33
Штампа

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић и министар државне управе и локалне самоуправе Бранко Ружић разговарали су данас о значају сарадње органа извршне власти и независних тела у циљу развоја отворене управе у служби грађана.

Министар је информисао повереника да је Нацрт закона о изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја у финалној фази израде, а сагласно су констатовали да је добро што се може очекивати да ће до краја године ући у скупштинску процедуру.

Повереник је оценио да Министарство државне управе и локалне самоуправе има коректан однос према обавезама које има према јавности, али и указао на потребу унапређења рада Управног инспектората у функцији ефикасније примене закона и одговорности прекршиоца закона.

Повереник и министар су разговарали и о активностима Владе и министарстава усмерених на успостављање нових, електронских регистара односно база личних података грађана и сагласили се да, у складу са Уставом, оне морају бити успостављане и уређене искључиво законима, не подзаконским актима.

Повереник и министар су се сагласили и око великог значаја активности усмерених на постизање веће отворености и транспарентности управе према грађанима и у оквиру тога активности Министарства усмерених ка томе да јавна управа у целости уведе електронски Информатор о раду, у складу са законом.

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 31.10.2017.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.186

    ОБРАЂЕНО: 56.291

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-cir
novi zup cir
АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs