НасловнаСаопштењаСаопштење за јавност, 12. 11. 2010.
петак, 12 новембар 2010 10:09
Штампа ПДФ

26.11.2008Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, је данас писмом упућеним министру Милану Марковићу, координатору Владе Републике Србије за пружање помоћи граду Краљеву ставио на располагање износ од педесет милиона динара.

Реч је о уштеђеним односно непотрошеним средствима са буџетске позиције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

С тим у вези Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

“Јавности је је донекле познато да је због специфичних околности у којима делује орган на чијем челу се налазим сваке године “враћао” у буџет значајан, врло велики проценат средстава који је имао на располагању. Иста ситуација је и ове године.

Уштеде односно нетрошење расположивих средстава последица су неколико фактора. Прво, настојања мојих сарадника и моја да са расположивим средствима поступамо максимално рационално. Друго, чињенице да је Повереник сваке године успевао да за пројекте и активности које спроводи обезбеди значајну материјалну подршку страних донатора. И треће, најбитније, јер Повереник због тога што нема на располагању простор ни изблиза адекватан реалним потребама, у континуитету ради са веома малим бројем сарадника, далеко мањим од пројектованог. И у овом тренутку кад Повереник има највише сарадника од оснивања, тај број је отприлике 2,5 пута мањи од пројектованог броја.

Нисам превише срећан због великих уштеда односно великих износа непотрошених средстава јер се са њима, уз претпоставку да сам располагао са одговарајућим бројем сарадника, могло урадити више, пре свега, на плану ажурности у поступању по жалбама грађана. Али, кад је ситуација већ таква каква је, моји сарадници и ја били би веома задовољни ако би уштеђена средства била усмерена тамо где су најпотребнија, а мислимо да су у овом тренутку најпотребнија пострадалом граду Краљеву. Апеловао сам на министра Марковића да у сарадњи са Министарством финансија изнађе начин да тако и буде, и то што пре.

Апелујем и на друге који се евентуално налазе у сличној ситуацији као Повереник да ураде исто.”

АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs