Wednesday, 29 March 2017 09:30
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности упутио је данас Влади Србије захтев да Влада, како је то прописано чланом 28. ст. 4. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја непосредном принудом обезбеди извршење три решења Повереника којима је Вишем јавном тужилаштву у Београду наложено да учини доступним јавности одређене документе, односно информације о случају "Савамала".

 
Thursday, 23 March 2017 11:30
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је данас амбасадора Андреа Орициа, шефа Мисије ОЕБС-а и Београду, у чијој пратњи су били Мајкл Ујехара, заменик шефа Мисије и Ђовани Габаси, шеф кабинета и разговарао са њима о даљој сарадњи ове међународне организације и институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

 
Wednesday, 22 March 2017 12:59
Version in Serbian only

Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности последњих дана на различите начине обраћа се велики број грађана који у поступцима представника политичких странака у вези са изборном кампањом виде кршење грађанских слобода и повреду приватности. Забринутост грађана посебно је изражена у погледу могућности да страначки активисти спроводећи кампању "од врата до врата", али и кроз електронску комуникацију злоупотребљавају различите личне податке, који се иначе обрађују или базама података у поседу органа власти у законом утврђене сврхе, или у базама података оператора телефоније или интернета које би такође морали бити заштићене.

 
Friday, 17 March 2017 10:06
Version in Serbian only

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић је у писму упућеном тужитељки Загорки Доловац указао да допис Вишег јавног тужиоца у Београду који је Повереник јуче примио садржи инсинуације лишене било каквог чињеничног или правног основа о томе да је Повереник наводно починио некакво, нејасно које кривично дело и да се објективно не може разумети другачије него као претња, односно недопустив покушај да се утиче на независну институцију Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

 
Thursday, 16 March 2017 11:11
Version in Serbian only

Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности поводом вести о достављању података клијената телекомуникационих оператора кредитном бироу обраћа се, тражећи коментар и мишљење већи број представника медија и грађана.

С тим у вези Повереник обавештава јавност да је његов став о намераваној обради података одраније познат и да су о њему телекомуникациони оператори обавештени још крајем прошле године.

 

model-zakona-baner-eng

Statistics

  • Monthly Statistical Report in the field of Access to Information and Personal Data Protection

    28.2.2017.

    PENDING: 4.078

    DONE: 49.270

    Read more...

centralni-registar-baner-eng

portal-otvorenih-podataka-eng

ADDRESS BOOK

CONTACT

Address book of the highest national authorities and selected non-governmental NGOs.

Commissioner for Information of Public Importance and Personal Data Protection

15, Bulevar kralja Aleksandra str, Belgrade 11000
Tel: +381 11 3408 900    Fax: +381 11 3343 379
Email: оffice@poverenik.rs